Τοποθεσία

Ημερήσιες εξορμήσεις

 • Χώρα Σφακίων – Φραγκοκάστελλο – Πλακιάς – Μύρθιος – Ρέθυμνο. Οδηγήστε μέχρι τη Χώρα Σφακίων και πάρτε είτε το πλοίο για το Λουτρό και την Αγία Ρουμέλη (δείτε τα δρομολόγια εδώ ) ή συνεχίστε από τη Χώρα Σφακίων για ακόμη 12 χιλιόμετρα για το Φραγκοκάστελλο (δείτε το κάστρο στην παραλία) και το μεγάλο παραθαλάσσιο χωριό του Πλακιά. Από εκεί οδηγήστε μέχρι το χωριό Μύρθιος (για ένα παραδοσιακό Κρητικό γεύμα σε κάποια από τις ταβέρνες με πανοραμική θέα στη θάλασσα) και μετά μέχρι το Ρέθυμνο. Από εκεί μπορείτε εύκολα να φτάσετε στην Νέα Εθνική Οδό (με κατεύθυνση δυτικά προς «Χανιά»), ώστε να επιστρέψετε στο ξενοδοχείο Veronica.
 • Εξερεύνηση Ακρωτηρίου: Μονή Αγίας Τριάδας – Μονή Γουβερνέτου – Τάφοι των Βενιζέλων (ιστορικό μνημείο) Από τη Σούδα (το λιμάνι των Χανίων) κατευθυνθείτε προς το αεροδρόμιο. Επισκεφτείτε το Μοναστήρι της Αγίας Τριάδας και στη συνέχεια τη Μονή Γουβερνέτου. Στην επιστροφή σας προς τα Χανιά κάντε μία στάση στους Τάφους των Βενιζέλων – ένα ιστορικό μνημείο με καταπληκτική θέα όλης της πόλης των Χανίων. Επίσης, εκεί θα έχετε την επιλογή 3 καφετεριών  για να απολαύσετε τον καφέ και το γλυκό σας.
 • Παραλία Φαλάσαρνα – παραλία Ελαφονησίου – Μονή Χρυσοσκαλίτισσας Δύο από τις καλύτερες παραλίες που αξίζει να επισκεφθείτε, κατά την διαμονή σας στα Χανιά, είναι τα Φαλάσαρνα και το Ελαφονήσι. Στην διαδρομή προς το Ελαφονήσι μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε το μοναστήρι της Χρυσοσκαλίτισσας. Πρόκειται για μια ημερήσια εκδρομή με περίπου 1 ώρα και ένα τέταρτο με αυτοκίνητο η κάθε διαδρομή. 
 • Λιμνοθάλασσα του Μπάλου και το νησάκι της Γραμβούσας Πάρτε το πλοίο από το λιμάνι της Κισσάμου και περάστε μια μέρα  κάνοντας ηλιοθεραπεία και κολυμπώντας στη λιμνοθάλασσα του Μπάλου και στο νησάκι της Γραμβούσας. Ο συνολικός χρόνος στο πλοίο είναι 55 λεπτά. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το: https://www.gramvousa.com
 • Καθώς διαμένετε στο ξενοδοχείο Veronica μπορείτε να επισκεφτείτε τις παραλίες του Γλάρου (δυτικά) και της Νέας χώρας (ανατολικά).
 • Παραλία Φαλάσαρνα – παραλία Ελαφονησίου, δύο παραλίες που αξίζουν να επισκεφτείτε
 • Αρχαιολογικός χώρος Άπτερα – Αξίζει να επισκεφτείτε αυτό το μικρό αρχαιολογικό χώρο (αρχαία πόλη της Μινωική περιόδου). Από εκεί υπάρχει θαυμάσια θέα του κόλπου της Σούδας με το λιμάνι των Χανίων αλλά και τμήματος της πόλης των Χανίων.
 • Κάστρο Ιτζεδίν – Κτισμένο από τους Οθωμανούς το 1866, στη θέση ενός παλαιότερου κάστρου του 17ου αιώνα. Στα μέσα του 20ου αιώνα το κάστρο χρησιμοποιήθηκε και ως φυλακές, ενώ αργότερα αποτέλεσε αποθήκες του Ελληνικού ναυτικού.
 • Η λίμνη του Κουρνά – Η μοναδική λίμνη γλυκού νερού στην Κρήτη. Ένα όμορφο μικρό ταξίδι που μπορείτε να κάνετε με όλη την οικογένεια για να απολαύσετε την υπέροχη θέα των βουνών, τη λίμνη και τη θάλασσα. Περπατήστε γύρω από τη λίμνη, κάντε βαρκάδα, ταΐστε τις πάπιες και απολαύστε ένα σνακ / γεύμα σε μια από τις πολλές καφετέριες και ταβέρνες.
 • Φαράγγι της Σαμαριάς – Αυτό είναι το γνωστό φαράγγι της Σαμαριάς, όπου χιλιάδες επισκέπτες έρχονται στην Κρήτη για να το διαβούν. Είναι πεζοπορία 15 χιλιομέτρων (κυρίως κατάβαση). Είναι το μεγαλύτερο φαράγγι της Ευρώπης με 18 χλμ μήκος, ενώ η απόσταση που διανύει ο επισκέπτης είναι 14 χλμ. Το πλάτος του είναι από 150 μέτρα έως 3 μέτρα. Το 1962 ανακηρύχτηκε εθνικός δρυμός για την προστασία της σπάνιας χλωρίδας και πανίδας που φιλοξενεί. Διαβαίνοντας το είναι πιθανό να συναντήσετε τον κρητικό αίγαγρο ( κρι-κρι ή αγρίμι για τους ντόπιους) αλλά και πολλά σπάνια είδη πουλιών. Η είσοδος του Φαραγγιού είναι από το χωρίο Ομαλός και γίνεται είτε μεμονωμένα είτε σε γκρουπ. Ρωτήστε μας για περισσότερες πληροφορίες.
 • Φαράγγι Θερίσσου: Ένα μοναδικό φαράγγι καθώς το διασχίζετε για να βρεθείτε στο χωριό του Θέρισσου όπου υπάρχουν πολλές παραδοσιακές ταβέρνες.
 • Οι Τάφοι των Βενιζέλων: Ιστορικό μνημείο  στο οποίο είναι θαμμένοι ο Ελευθέριος και ο Σοφοκλής Βενιζέλος με εκπληκτική θέα της πόλης των Χανίων. Βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το κέντρο της πόλης.
Ελληνικα
ESPA Image